Ovdje može biti Vaša reklama

Ovdje može biti Vaša reklama
Kontakt mail: autobusiikamioni@gmail.com

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Cjenovnik putarine autoputa Prnjavor-Doboj




                    


Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” doo Banja Luka, kao što je planirano, u ponedjeljak, 26. decembra 2016. godine, to će početi punjenje cestarine na novoizgrađenoj dionici autoputa “9. Januar “je Banja Luka – Doboj, u pravcu od Doboja do Prnjavora.
Naplata putarine na pomenutoj akteri će se odvijati kroz nešto drugačiju viziju otvorenih sistema, koji je sistem naplate cestarine na E 661 Gradiška – Banja Luka se razlikuje po tome što ima dva ulaza / izlaza rampe. Princip plaćanja u to vrijeme da vozači ulaze autoputa na jedan od dva postojeća naplatnih stanica, a u Prnjavoru i / ili Kladari kod Doboja, bez zaustavljanja, plaćanje vozarina nakon izlaska na bilo koji od ovih naplatnih poena. Naplate putarine će se odvijati na ovaj način do kraja druge dionice “9. Januar “je, u pravcu Prnjavora do Banjaluke, gdje je planirano zatvaranje cjelokupnog sistema naplate na postojećim dijelovima mreže autoputeva u Republici Srpskoj.
Cijena putarine na autoputu “9. Januar “je određen Uredbom o visini cestarine od strane Vlade Republike Srpske na sastanku 3. novembra 2016. godine. Korištenje autoputa barem plaćaju vlasnici vozila prve kategorije, koja uključuje automobile, motocikle, tricikle i quadricycles, kao i laka komercijalna vozila i za njih je cijena cestarine 4 KM.
Vlasnici vozila drugih kategorija, koji uključuju putnička vozila sa prikolicom ili kamp prikolice, auto-puta vožnje “9. Januar “će platiti 8 KM, dok je treća kategorija vozača vozila, ili autobusa i kamiona, da navedemo danak izdvojiti 12 KM. Već četvrtu katerogije vozila, ili vozila sa četiri ili više osovina ili kamione sa prikolicama, autobuse sa prikolicom dva-osovine i slično, putarina je 20 KM.
Naplatnih mogu biti plaćeni konvertibilnih maraka, novčanice, gotovinsko plaćanje, bankovne kartice, kao i elektronski, koristeći TAG uređaja.


Izvor:cecava.org

Nema komentara:

Objavi komentar