Ovdje može biti Vaša reklama

Ovdje može biti Vaša reklama
Kontakt mail: autobusiikamioni@gmail.com

subota, 1. srpnja 2017.

Veliki problemi autoprevoznika: U Calaisu im prijeti nasilje, u Britaniji kazne


Vozači kamiona koji putuju u Veliku Britaniju svakodnevno se susreću s dvosjeklim mačem, u Calaisu su izloženi nasilju i pokušaju ilegalnih imigranata da se ukrcaju u njihove prikolice kako bi se dočepali ulaska u Veliku Britaniju, a s britanske strane ih pak čekaju kazne ako imigranti doista i uspiju u toj svojoj nakani.
3.522 kazne, u ukupnoj vrijednosti od gotovo 8 milijuna funti, ispisane su u posljednjih godinu dana, što je porast od 12 posto u odnosu na prošlu godinu.
Vozači se žale da su izloženi kampanji zastrašivanja i terora na putu u Veliku Britaniju, dok ih pokušavaju zaustaviti skupine imigranata naoružane palicama, šipkama, pa čak i pištoljima, u nakani da se ukrcaju u njihove prikolice i tako dospiju u željenu im Veliku Britaniju.
Nasilje je ponekad toliko ekstremno, da je u nekoliko navrata jedva izbjegnuta pogibija vozača, a nedavno je čak i zabilježen smrtni slučaj nakon sudara vozila kojima se ispriječila barikada od srušenih stabala.

Većina vozača boji se pretraživati svoje prikolice, tvrdi glasnogovornik Britanske udruge autoprijevoznika, Rod McKenzie.
Prolazak kroz Calais je stresno i opasno iskustvo za sve vozače koji idu prema Velikoj Britaniji. Dočekuju nas skupine dobro organiziranih imigranata i krijumčara ljudi, koji postavljaju barikade da bi nas usporili i ukrcali se. Vozači samo žele čim prije proći, mnogi se boje za svoje živote, te su suočeni s prijetnjama i nasiljem.
No, prema postojećem zakonu, dužnost je vozača da provjeravaju je li se netko ukrcao na njihovo vozilo, a ako to ne učine, kazne su do 2.000 funti po osobi koja se ukrcala i neprijavljeno vozila, što mnogim autoprijevoznicima stvara enormnu financijsku štetu.


Predsjednik udruge Richard Burnett kaže da je situacija alarmantna, te da se vozači dovode u veliku opasnost s obzirom da su primorani provjeravati svoje vozilo, što može dovesti do dodatnih sukoba s nasilnicima.
Burnett kaže da to nije u redu, te da je postojeća regulativa, koja je donesena 1999. godine, zastarjela, te je bila prilagođena vremenima kad je ilegalnih imigranata u Calaisu bilo znatno manje, a nasilje nije bilo toliko uobičajena pojava. Udruga je pozvala francusku vladu da dovede vojsku u Calais, kako bi osigurala sigurnost prijevoznika koji svakodnevno obavljaju svoj posao.

IZVOR:tribun.hr

Nema komentara:

Objavi komentar