Ovdje može biti Vaša reklama

Ovdje može biti Vaša reklama
Kontakt mail: autobusiikamioni@gmail.com

petak, 21. srpnja 2017.

PROJEKAT HOTELA ZA VOZAČE, NAROČITO ZA VRIJEME VIKEND PAUZE

Ako ste vozač kamiona koji trenutno jede obrok, bolje da prestanete čitati ovaj tekst koji je objavio austrijski Asfinag, jer može da prouzrokuje nekontrolirane reakcije.
Trebamo prvo napomenuti za one koji ne znaju da je Asfinag austrijska tvrtka koja održava kompletne autoceste u Austriji. Dakle, kada je i Njemačka uvela zakon da se vikend pauza od 45 sati ne smije provesti u kamionu na parkingu, Asfinag je odlučio da napravi projekat hotela koji će se izgrađivati na odmaralištima isključivo za vozače kamiona. Tako su napravili i objavili grafički prikaz malene i jednostavne zgrade sa krevetima na sprat sa po nekom malenom laticom. Broj kreveta će biti usklađen sa brojem slobodnih mjesta na tom parkingu, a vozač će ipak morati boraviti u tom tzv. “hotelu” gledajući u svoj kamion koji je svega par metara od njega. 


S obzirom na veličinu prostorija, privatnost svakog pojedinačnog vozača te mizernim krevetima na sprat, može se reći da su današnje moderne kabine u kamionima pravi luksuz za ovaj projekat.

Nema komentara:

Objavi komentar