Ovdje može biti Vaša reklama

Ovdje može biti Vaša reklama
Kontakt mail: autobusiikamioni@gmail.com

četvrtak, 16. ožujka 2017.

Dva mjeseca zatvora i 12 mjeseci zabrane vožnje,zbog korištenja magneta


Poljski vozač Wojciech Trzeciak osuđen je na dva mjeseca zatvora i 12 mjeseci zabrane vožnje jer je korištenjem magneta manipulirao tahografom.



Sud u Nottinghamu u Engleskoj dosudio je zatvorsku kaznu poljskom vozaču jer je ustanovljeno da je korištenjem magneta ometao rad tahografa koji onda nije ispravno bilježio vrijeme ni brzinu vožnje.
Također je ustanovljeno da je ometanjem došlo do nepravilnog rada cijelog elektroničkog sustava vozila pri čemu je elektronika "mislila" da vozilo stoji i za vrijeme vožnje što je dovelo do nepravilnog rada ABS i ESP sustava. Usporedbom identičnog vozila bez magneta ustanovljeno je da ni sustav upozorenja o napuštanju vozne trake kao i ni sustav automatskog kočenja nisu radili ispravno.
Kako je je vozač u zatvoru od 21. siječnja, nakon suđenja je pušten na slobodu, ali ove godine neće smjeti voziti te će morati ponovno na vozački nakon isteka kazne. Kamion koji je cijelo trajanje postupka bio "u žici" također je oslobođen jer nije bilo dokaza da je tvrtka za koju je Trzeciak radio bila upoznata s prekršajem.
Njegov odvjetnik/advokat  je isticao kako je Trzeciak vozač kamiona već 21 godinu i nikada nije skrivio nesreću, ali je sudac obrazlažući presudu rekao kako bi posljedice nesreće da se dogodila mogle biti strašne.
Njegov kolega Kamil Nowaki je dan nakon njega za isto (ne)djelo dobio četiri mjeseca zatvora i šest mjeseci zabrane vožnje, a još dvojica vozača u zatvoru u Engleskoj čekaju suđenje za slične prekršaje.




Izvor:kamion-bus.hr

2 komentara:

  1. Trebali su da zadrze i vozilo siguran sam da je manipulacija radjena sa znanjem vlasnika.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa vi vozite englezima robu za papir...

    OdgovoriIzbriši